Универсален сос за месо

27/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф75023024012
"Печеното месо е по-вкусно със сос, но не с кой да е сос, а точно с този "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо969
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете 6 супени лъжици майонеза и 6 супени лъжици заквасена сметана.

Прибавете две-три ситно нарязани кисели краставички и четвърт връзка наситнен пресен магданоз. Добавете две пресовани скилидки чесън и разбъркайте до получаване на еднороден сос.

Подправете със сол и черен пипер на вкус, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за един час.

По желание може да добавите 1/2 с.л. горчица, ситно нарязани листенца зелен лук и каперси.

Сосът е идеален за всякакви видове печено и панирано месо, пилешко, риба и морски дарове.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!