Пилешки бутчета с ориз на фурна без запръжка

28/06/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф58475020053
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се слагат в тенджера с подсолена вода да се сварят малко, но не напълно.

Оризът се измива и слага в тавата за печене. Към него се прибавят нарязаните на ситно лук, морков и пресен магданоз.

Прибавят се сол, черен пипер на вкус и мазнината. Отгоре върху ориза се нареждат полусварените пилешки бутчета.

В тавата се наливат около четири чаени чаши от бульона, в който са се варили бутчетата.

Ястието се слага да се пече във фурна до готовност на ориза и бутчетата.

Ако е необходимо, се долива по малко от бульона по време на печенето.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар