Биско-флан на пара

26/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
Приготвяне12 мин.
Готвене35 мин.
Общо47 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1.Разбийте ръчно две от яйцата със 80 г от захарта. Налейте млякото и отново разбъркайте.

2.Отделно разбийте третото яйце със останалата захар и брашното, като се стараете да няма бучки.

3. Разпределете карамела в индивидуални чашки или удобен за вас съд, който да се побира в уред за готвене на пара. Върху карамела сипете от първата смес с млякото, така че да достига до половината на чашките. Отгоре разпределете равномерно и от сместа с брашното.

4. Налейте вода колкото изисква вашият уред, аз слагам 500 мл. Покрийте съда или чашките с алуминиево фолио, защипвайки го по ръбовете и поставете в уреда.

5. Гответе 35 минути на слаб до леко умерен огън (може да проверявате с клечка за готовността)

6. Оставете за 2-3 часа да се охладят и преди сервиране обърнете в чинийки, минавайки по ръбовете с нож, за да е лесно отделянето от формичката.

По желание поръсете с още карамелена заливка.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!