Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Тиквички»Пържени тиквички с хрупкава коричка на тиган

Пържени тиквички с хрупкава коричка на тиган

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пържени тиквички с хрупкава коричка на тиган
Снимка: Зори
1 / 2
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Търсим си работа като дегустатори на хрупкава коричка на пържени тиквички - на всичко сме съгласни, за да ги опитаме"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • галета - за овалване
  • за соса
  • кисело мляко - 200 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • сух копър - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. наситнен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и без да се белят, се нарязват на филийки.

Подреждат се върху чиста памучна кърпа и отгоре се покриват с друга кърпа. Оставят се за 30 минути, за да попият кърпите водата им.

В тиган се налива олио и след като загрее, тиквичките се овалват леко в галета и се изпържват до златисто-кафяво. Оставят се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

За соса: Киселите краставички се наситняват на малки кубчета, добавя се киселото мляко и майонезата, сухият копър, наситненият пресен магданоз, пресованите скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.

Сосът се разбърква хубаво и се прибира за 30 минути в хладилника, докато се охлади.

Пържените тиквички се поднасят с млечния сос.

Пържените тиквички с хрупкава коричка на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесна и хубава рецепта! Тиквичките станаха фантазия!!!
28.02.2023 21:02
1