Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Солени мъфини с яйце и бекон

Солени мъфини с яйце и бекон

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Солени мъфини с яйце и бекон
Снимка: Зори
1 / 10
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Знаете какво казват за мъфините - солените са най-вкусни студени"

Необходими Продукти

  • яйцa - 1 бр., размер L
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • шунка - 150 г
  • кисели краставички - 1 ч.ч. ситно нарязани
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - няколко щипки
  • подправки - по избор
  • масло - за намазване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива, прибавят се последователно олиото, киселото мляко с разбърканата в него сода за хляб и наситнените шунка и кисели краставички.

Постепенно се добавя брашното към сместа, докато го поеме.

Накрая се добавят няколко щипки сол и подправки по избор (риган, босилек, чубрица, лют червен пипер, черен пипер) - аз добавих смлян черен пипер, суха чубрица и едро счукана суха червена люта чушка за лека пикантност.

Гнездата на формата за мъфини се намазват с малко размекнато масло, поръсват се леко с брашно и формата се разклаща и потупва хубаво, за да се разпредели брашното равномерно по нея.

След това формата се обръща и изтръсква, за да падне излишното брашно от нея.

Пълнят се гнездата на формата за мъфини 3/4 от височината им и се пекат около 25-30 минути в предварително добре загрята фурна на 180 градуса - докато дървената клечката, мушната в някое от мъфинчетата, излезе суха.

Съвет: Изчакайте солените мъфини малко да поизстинат, преди да ги извадите от формата.

Солените мъфини с яйце и бекон са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: