Бисквитена торта с баварски крем

03/02/2013
Пламен
отПламенНовак3514
"Уникално вкусна и лесна бисквитена торта със специален крем"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 865
  • Преглеждания за месеца4680
  • Преглеждания за седмицата115
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 310 грама
  • прясно мляко - 750 мл.
  • пудинг - 2 1/2 опак. ванилов
  • яйца - 7 - 8 жълтъка
  • сметана - 2 1/2 ч.ч.
  • захар - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът. За целта пудингът се сварява с прясното мляко и захарта. Щом се охлади, към него се прибавят жълтъците и сметаната и пак се разбива.

Бисквитите се потапят в сгорещено мляко за няколко секунди, подреждат се на дъното на правоъгълна тава и се заливат с част от крема. След това отново се повтаря до изчерпване на количествата.

Бисквитената торта се завършва с крем и се поръсва обилно със смлени бисквити. Декорира се с шоколадови капки (готов продукт) и се оставя в хладилник за няколко часа, да се стегне.подобни рецепти тук

5 10
4 8
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Моника
Моника
30.01.2016 23:54
Не бих Сложила толкова много жълтъка, нещо не е наред със тази рецепта, съжалявам
0
1
Смирнов
Смирнов
09.02.2015 23:47
Съжалявам Пламене, но 7 сурови жълтъка (от не здравословна гледна точка) и сметаната (от финансова) са крайно ненужни.
1
0
Iv
Iv
11.07.2014 15:40
Може, но само ако яйцата са домашни и пресни, а с купешките - кой би рискувал?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв