Лесна балканска милинка

26/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995531
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца416
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното, като към него прибавяме солта и настърганото сирене.

В купичка с хладко прясно мляко активираме маята с лъжица захар.

След като шупне, я изсипваме в кладенчето от брашно, като добавяме 1 ч.ч. хладка вода.

Омесваме меко и еластично тесто, което оставяме да почине на стайна температура за 15 минути.

От него накъсваме топчета, които редим едно до друго в намазнена тавичка за печене.

В касерола разтопяваме маслото на слаба температура. Прибавяме към него маста, содата с оцета, солта и галетата.

Разбъркваме добре сместа и с нея заливаме топчетата от тесто.

Разбитите яйца разпределяме равномерно като заливка.

Печем в умерено загрята фурна, до зачервяване на милинката.

Поднасяме с добре охладен яйрян.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Страхотни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв