Скрита Пица

26/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995531
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 4 1/4 ч.ч. фино
  • суха мая - 1 бр. на Йоткер
  • сол - 2 ч.л. равна
  • захар - 1 ч.л.
  • грис - 1 с.л.
  • зехтин - 5 с.л. ароматен с риган
  • вода - 280 мл. хладка
  • За пълнеж
  • бейби моцарела - 15 бр.
  • шунка - 100 г
  • маслини - 10 бр. Каламата
  • маслини - 5 бр. зелени без костилка
  • сушени домати - 10 бр.
  • царевица - 100 г от консерва
  • домашен кетчуп - 300 мл
  • риган - 1 с.л. изсушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в подходяща купа за замесването на тестото. Към него добавяме грис и солта. Маята смесваме със захарта и заливаме с хладката вода.

След като се активира, я изсипваме в кладенчето от брашно. Добавяме зехтина и размесваме с ръце, докато се получи лепкаво тесто.

Тогава изсипвам брашното върху плота, като меся отвътре навън. Ако е необходимо, добавям по още малко брашно.

Тестото трябва да стане еластично. Връщам го в купата, намазвам го със зехтин и го увивам в прозрачно фолио.

Оставям да почине за 50 минути на стайна температура. От топлината зависи колко време ще отнеме втасването.

Продуктите за пълнежа смесваме в купа - нарязаната шунка, маслините и сушените домати.

От тестото оформяме 14-15 топки. Във всяка една от тях поставяме по лъжица - две от пълнежа и топка моцарела.

Всяко топче потапяме в кетчупа (чийто съдържание е изварени домати с риган и подправки за пица) и подреждаме в намазнена тавичка за печене.

Оставяме тестото да втаса още веднъж.

Върху всяка топка подреждаме нарязани зелени маслини и поръсваме с риган и малко зехтин.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Гарнираме с млечно-чеснов сос.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар