Триъгълници от тортиля с пълнеж

27/06/2018
Никола
отНиколаНовак1257
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • олио - 2 с.л.
  • свинско месо - 800 г от свински бут
  • зелени чушки - 2 пресни
  • червени чушки - 2 пресни
  • лук - 2 глави стар
  • чесън - 2 скилидки
  • тортили - 2 опаковки (8 бр. в опаковка)
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • вода - 5 - 6 с.л.
  • гауда - 16 бр. слайс
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме свинското месо, което сме нарязали на ситно. Отделно запържваме лука и чушките (нарязани на ситно) и пресован чесън.

Смесваме месото със зеленчуците.

Тортилите се разрязват на две.

Смесва се брашното с вода, което служи за залепване на тортилите.

Гаудата се разрязва на две.

Разрязаната тортиля се прегъва на 3. Слага се гаудата и се допълва с плънка, без да се препълва, за да може да се затвори.

Намазваме края с брашното и водата, притиска се хубаво да залепне.

Пържат се в добре сгорещено олио до готовност.

Поднасят се със сос по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!