Гъбена Салата с печурки и чесън

29/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71021923181
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо944
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и маслото в тиган с незалепващо покритие на умерена температура и сложете почистените гъби (цели или нарязани на половинки или четвъртинки, ако са по-големи). Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Когато гъбите започнат да пускат вода, ги похлупете и гответе на умерена температура, като разбърквате през 3 - 4 минути. В зависимост от големината на гъбите или на парчетата времето за готвене ще е около 10 - 15 минути, докато водата се изпари.

Обелете чесъна и нарежете на тънки филийки. Добавете филийките чесън и мащерката в тигана и гответе още 1 минута, като разбърквате често, за да не загори чесънът.

Прехвърлете в чиния, поръсете с копър и допълнително чесън и сервирайте топли с чаша хубаво вино.

Бон Апети!
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар