Баклава с ябълки и локум

28/06/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак561
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето и захарта, добавяме киселото мляко, в което сме угасили содата. Прибавяме брашното с канелата и разбъркваме, накрая слагаме и настърганата и отцедена ябълка.

Две от корите намазваме с малко от разтопеното масло и ги слагаме една върху друга. Слагаме няколко лъжици от плънката по цялата кора, отгоре добавяме и парченцата локум и навиваме на руло.

Така се прави с всички останали кори. Нареждаме в намаслена тава, нарязваме на парчета и поръсваме с останалото краве масло.

Печем за 15-20 мин в загрята фурна 180°C до зачервяване.

Сварява се сироп от 2 ч.ч. водата с 2 ч.ч. захарта, ванилията и с него заливаме студените баклавички.

Готовите баклавички може да сервирате поръсени с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!