Рибник с толстолоб

27/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71021923181
"За всеки празник - рибник, а за по-специалните случаи - Рибник с Толстолоб "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме филетата от толстолоба със сол и черен пипер, оставяме настрани, докато приготвим останалите продукти.

Нарязваме кромида на едро и го задушаваме за кратко в сгорещена мазнина. След това прибавяме наситнения морков, след него и ориза. След като стане стъклен, поръсваме със сол и червен пипер. Наливаме 1 ч.ч. вода (може да замените с зеленчуков или рибен бульон - но тогава не добавяйте допълнително сол) и доматеното пюре, добавяме нарязаните на ситно скилидки чесън и изчакваме ориза да поеме течността.

В друг съд с малко мазнина поставяме нарязаното на дребно кисело зеле, задушаваме за кратко и наливаме 1 ч.ч. непълна вода или бульон. Оставяме на бавен огън под капак за 15 - 20 минути.

Добавяме ориза и разбъркваме сместа, прехвърляме я в тава.

Правим в сместа "гнезденца" за парчетата толстолоб, слагаме ги в тях и поливаме със струйка мазнина, поръсваме с червен и черен пипер и ситно нарязани листенца розмарин.

Наливаме 1 ч.ч. вода, поставяме на средна решетка в предварително загрята на 180 - 200 градуса за около 35 - 40 минути.

Поднасяме рибника със салата според сезона.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!