Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Грахова Яхния с Картофи

Грахова Яхния с Картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Грахова Яхния с Картофи1 / 2
29/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • грах - 600 г от консерва
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • картофи - 5бр.
  • магданоз - пресен
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на дребно и се задушават в малко мазнина и вода. След като омекнат, към тях се прибавя отцеденият грах.

Зеленчуците се разбъркват периодично, след което се прибавят първо брашното, след това червеният пипер.

Като се запържат, се прибавят предварително пасираните домати.

Яхнията се разбърква, долива топла вода и се слага сол на вкус. След като заври, в нея се слагат картофи, нарязани на едро.

Температурата на котлона се намалява и ястието се готви, докато се сварят картофите.

Готовата яхния се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: