Соленки за деца със сирене и лимец

27/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме двата вида брашно в подходяща за целта купа заедно със солта.
Прибавяме към него настърганите на ситно сирена.

Маята смесваме с хладкото мляко и захарта.

В брашното правим кладенче, в което изливаме внимателно активиралата се мая, яйцето + белтъка на второто (жълтъка отделяме за намазване), киселото мляко и разтопеното на водна баня масло.

От съставките омесваме меко и еластично тесто, което фолираме и оставяме за 40 минути да почине и удвои обема си.

От него оформяме топчета с големината на топче за пинг-понг.

Подреждаме ги в тава, предварително покрита с намаслена хартия за печене.

Леко ги притискаме с длан към дъното на тавата.

Намазваме повърхността им с разбития с малко растителна мазнина жълтък.

Поръсваме със слънчогледови семена, които предварително сме накиснали във вода и подсушили.

По желание можете да поръсите и ким.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 - 25 минути.

Готовите солени топчета покриваме с памучна за целта кърпа, за да останат меки и въздушни.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!