Ябълков щрудел

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
21/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Учените все още спорят дали Ева е съблазнила Адам с ябълка или този ябълков щрудел Ние залагаме на щрудела"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с 1 ч.ч. захар. Прибавете олиото и брашното с бакпулвера. От получената смес отделете 3 с.л., а останалата смес изсипете в предварително намаслена и набрашнена тавичка.

Настържете ябълките и наситнете орехите. Ябълките се объркват с ванилията, канелата и 1 ч.ч. захар. Изсипете орехите върху сместа, а отгоре наредете ябълките.

Отделената смес се обърква с брашно, колкото да се получат малки трохи. Изсипете върху ябълките. Печете ябълковия щрудел в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Накрая поръсвате щрудела с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
522
46
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Daniela Benekova
Daniela Benekova
Сладкишът е бърз, лесен за изпълнение и много вкусен! Единственото, което промених в рецептата, е ароматизанта /ванилията ми беше свършила/ и добавих ромова есенция с малко стафиди и боровинки. Резултатът е неповторим! Адмирации за рецептата! :)
18.12.2018 19:55
Miroslava Stefanova
Miroslava Stefanova
Здравейте,щрудела е много приятен.Единствена забележка според мен ,че захарта е много,аз сложих на половината от дадения грамаж само ,че използвах фруктоза.Получи се много добре.Тестото се получава малко като количество с преобладаващи ябълки.Много вкусен БЛАГОДАРЯ.
10.01.2015 18:07
1
1
Дани
Дани
При мен се получи страхотен. Използвах, една захар която е със лимонена киселина. Придава на сладкиша леко кисел вкус. Ако нямате такава захар, предполагам с щипка лимонтозу ефекта ще е същият.Д
13.12.2013 10:34
1
1
Снежана Златинова
Снежана Златинова
Стана страхотен сладкиш. Само намалих захарта в ябълките. Това е до вкуса на човек и до вкуса на ябълките.
01.12.2013 19:46
2
дани
дани
Страхотен е.Аз намалих захарта в тестото и в ябълките.
26.11.2013 13:52
1
Василена Баева
Василена Баева
Преди малко извадих сладкиша от фурната.Изглежда страхотно, предполагам е и вкусен.Благодаря за рецептата! :)
21.10.2013 15:43
2
1
Дани
Дани
Здравейте и от мен. :) Десертът е страхотен наистина - вкусен и лесен за приготвяне. За 1-в път го направих, а се получи страхотен. И все пак ето някои малки детайли, които да имате предвид, за да се получи и вашият сладкиш чудесен. След като се надигне би било добре да понамалите леко фурната - аз покрих отгоре с фолио за печене, но отдолу естествено - леко изгоря, защото не се сетих да изключа или намеля долния реотан. Притеснявах се да сложа ябълковата смес с всичкия сок, който пусна направо върху сместа и го поотцедих - грешка, именно той беше направил долния слон пухкав и сочен. Аз сложих и карамфил за аромат и при поднасяне затоплям парче от скадкиша и гарниран със студен ванилов сладолед. :) И последно, макар да звучи логично, ябълките трябва да са кисели, иначе няма да се получи същия ефект.
06.10.2013 18:15
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Много вкусен щрудел! Само да кажа какви грешки допуснах аз, за да не ги повторите :) Орехите трябва да са по-наедро. Мен ме домързя да сменя приставката на мелачката и ги смелих фино. Ябълките- като сочен плод и настъргани (може би трябва да са нарязани), натежаха и паднаха почти всички в сместа за блата, че и чак до дъното, където позалепнаха, слава Богу- на хартията за печене. А и аз малко го попрепекох- може би 40-ина мин ще са достатъчни. Стана по-хрупкав, но много вкусен. И още нещо, което знам отпреди- изчакайте сладкиша да изстине напълно и тогава го поръсете с пудра захар през сито, за да не попие и да се намокри! Това е от мен, опитайте го, ако спазвате съветите ми, ще се насладите на много приятен зимен десерт :)
09.02.2013 20:25
8