Салата от хамсия с лук

27/06/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър31486535
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • хамсия - 850 г
  • оцет - 50 мл за изкисване на рибата
  • лук - 240 г кромид
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хамсията се почиства от главата, опашките и вътрешности и трябва да остане около 600 г в готов вид.

Накисва се във вода с оцет за около час и половина, след което се отцежда и се подрежда в подходяща чиния.

По средата на чинията или отстрани сложете купичка от скълцания лук и магданоз.

Залейте салатата с олио и и поднесете.

Рецептата е от бургаския край.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар