Пилешки руладини с прошуто и моцарела на Йоли

28/06/2018
Петя
отПетяПомощник Готвач7511124
"Тайната на сочните руладини е ... ами прочетете рецептата и ще я разкриете "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо904
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 650 г
  • сол
  • черен пипер
  • червени чушки - 1 - 2 бр. (печена консерва)
  • моцарела - 100 г
  • прошуто крудо - 4 - 6 слайса
  • песто дженовезе - 3 - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме пилешките филета като пеперуда, трябва да получим тънки и големи пилешки пържоли (при мен се оформиха три пържоли). С чукчето от гладката му страна изтъняваме месото, като внимаваме да не го разкъсаме и да е равномерно и овкусеме със сол и черен пипер.

Намазваме месото с песто (на всяко парче месо по 1 чаена лъжичка песто), върху него слагаме лист червена чушка и парче моцарела.

Поставяме едно парче месо върху прозрачно фолио и го завиваме на стегнато руло. Краищата на фолиото завързваме на възел. По същия начин приготвяме и другите.

В тенджерата кипваме вода и пускаме рулата. Водата трябва да ги покрива.

Варим за около 15 минути. Изваждаме рулата и отстраняваме фолиото.

Завиваме прошутото около рулата и ги запържете в сгорещен тиган с малко зехтин или олио за 2 минути, колкото прошуто да придобие златист цвят.

Сервирайте пилешките рула по ваше желание.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!