Кюфтенца с гречка, моркови и лук

28/06/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585885
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 1 бр.
  • гречка - 1/2 ч.ч
  • вода - 2 1 /2 ч.ч вода
  • лук - 1/2 стар бял
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 4 с.л
  • бяло брашно - 2 с.л
  • яйца - 1 много малко
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка наливаме 1 ½ ч.ч. вода и ½ ч.ч. гречка. Слагаме гречката от вечерта в тенджерка с вода и захлупваме с капаче. На другия ден тя е поела водата и се е напукала. Така си помагаме.

Следващата стъпка е в същата тенджера да долеем 1 ч.ч. вода и да варим гречката до омекване 8-10 мин. Като я сварим, я отцеждаме с цедка и слагаме в купа да изстине.

Главата лук я нарязваме на ситно. Магданоза също нарязваме на ситно. Нужно ни е 4 с.л. При гречката добавяме лука, магданоза. Сваряваме 1 морков. Като се свари, го режем на ситно и го слагаме и него при другите продукти.

Добавяме сол и черен пипер. Объркваме и вкусваме на вкус. Най- накрая слагаме 1 малко яйце и брашното. Объркваме всичко много добре.

В тиган слагаме олио да се загрее. Взимаме от сместа със супена лъжица и в друга прехвърляме, т.е. една в друга, за да се оформи продълговато кюфтенце. Слагаме да се пържи. И така няколко в горещото олио. Обръщаме после от другата страна внимателно, без да бодваме.

Кюфтенцата от елда си запазват приблизително формата, не се пръскат. Ароматни и вкусни.

От това количество се получават 15 бр. кюфтенца.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!