Салата от ориз и риба тон

28/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
"Една хапка е салата, две - лека вечеря, три - пиршество "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичката на ситни кубчета и заедно с ориза сварете в леко подсолена вода за около 20 минути. Веднага отцедете и полейте със студена вода, за да се спре процесът на готвене и зрънцата ориз да са цели и по- твърдички.

Оставете да се отцеждат и охладят напълно, а през това време си подгответе всичко останало.

Краставичките нарежете на малки кубчета, сторете същото с домата, като имате предвид, че той не трябва да е твърде узрял. Хубаво е да е месест, затова ако вашият има повече семена, отстранете част от тях, за да не се разводнява салатата.

Маслините нарежете на тънки кръгчета.

Отцедете рибата тон от течността и мазнината в консервата. Сложете я при вече изстиналите ориз и тиквички и прибавете и всичко останало.

Ментовите листа накъсайте на едро и част от тях сложете в салатата, останалите използвайте за посипване накрая. Разбъркайте добре.

Овкусете със сол, зехтин и оцет или лимонов сок (аз слагам и от двете и става превъзходно).

Поднесете като вкусна свежа лятна вечеря или обяд.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар