Цвекло по Гръцки

30/06/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6512012210
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се почиства и измива хубаво.

Без да се бели, цвеклото се вари в подсолена вода около 45 минути, докато омекне. Проверява се готовността му с вилица.

Свареното цвекло се измива под течаща студена вода, за да се охлади. Обелва се и се нарязва на едри парчета.

Подрежда се чиния и се поръсва с каперсите.

Смесват се зехтинът, лимоновият сок, магданозът, нарязаният на филийки чесън, сол и черен пипер на вкус.

Салатата се залива с дресинга и се поднася леко охладена.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар