Тапенада с маслини и каперси

29/06/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6512012210
"Тапенада, подходяща за всяко изискано парти, но и за всяко събиране с приятели "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се притискат с нож и се обезкостяват. Нарязват се на ситно.

Чесънът се почиства от люспите и се пресова.

Филето от аншоа се нарязва на ситно.

Всички продукти се поставят в кухненски комбайн или блендер и се смесват.
Прибавя се сокът от лимона, всичко се разбърква.

Тепенадата може да се прибере в стъклено бурканче и да се съхранява в хладилник до 2 седмици.

Може да се сервира като разядка с препечени филийки, намазана върху препечена багета, брускети или друго по ваш избор.

Гарнирайте с цели маслинки и листенца магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар