Бърз ябълков щрудел

05/02/2013
"Приготвянето на сладкиши не е трудно - трябва само да имате желание, малко време и добра рецепта. Трудното идва после, когато трябва да устоите на желанието за още едно и още едно парче "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо52 524
  • Преглеждания за месеца948
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 ч.ч. настъргани
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. хлебна
  • олио - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. (счукани)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват всички съставки по ред с лъжица.

В намазнена и набрашнена тава се изсипва цялата смес и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Готовия щрудел може да се поръси и с пудра захар по желание.подобни рецепти тук

5 15
4 6
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Анита
Анита
02.12.2014 16:40
В моята рецепта съществуват и яйца.Но сигирно и без тях ще е вкусен а те садържат холестерол.Както и да е трябва да се яде.Много поздрави на всички българи в Испания...!
0
0
Михайлова
Михайлова
12.11.2013 13:21
Рецептата е невероятна! Вече я опитах. Спазвайте всичко, както е описано и ще ви се получи. Аз добавих малко канела.
1
0
Elena
Elena
11.06.2013 10:15
Зачудих се - яйца няма ли в сладкиша, а също и мляко?
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв