Пълнени чушки с лимец

05/02/2013
Вили Николова
отВили НиколоваНовак
"Представяме ви по-вкусната алтернатива на пълнените чушки с ориз!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 844
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лимец - 200 г (може да смесите с малко ориз или булгур)
  • чушки - 10 големи
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава кромид
  • праз – 1 стрък, бялата част
  • домати - 2 броя зрели
  • олио - 100 мл
  • магданоз - ½ връзка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лимеца до полуготовоност за около 25 минути.

Сгорещете олиото и зпаържете ситно нарязаните моркови, а след тях добавете и праза, лука и полусварения лимец. Объркайте добре и прибавете нарязаните дребно домати, като отново объркате старателно.

Овкусете сместа с подправките щедро. Почистете чушките от семенната част и ги напълнете със сместа. Подреждайте ги в подмазнена тава.

Накрая ги залейте с топла вода до средата на на височината им. Сложете алуминиево фолио върху тавата.

Пъхнете пълнените чушки с лимец да се пекат за около 45-50 минути в загряна на 220 градуса. ЛСед това махнете фолиото и запечете до приятен загар (за около 40 минути)подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар