Пълнени чушки с лимец

05/02/2013
от Вили НиколоваНовак
"Представяме ви по-вкусната алтернатива на пълнените чушки с ориз!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 407
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сварете лимеца до полуготовоност за около 25 минути.

Сгорещете олиото и зпаържете ситно нарязаните моркови, а след тях добавете и праза, лука и полусварения лимец. Объркайте добре и прибавете нарязаните дребно домати, като отново объркате старателно.

Овкусете сместа с подправките щедро. Почистете чушките от семенната част и ги напълнете със сместа. Подреждайте ги в подмазнена тава.

Накрая ги залейте с топла вода до средата на на височината им. Сложете алуминиево фолио върху тавата.

Пъхнете пълнените чушки с лимец да се пекат за около 45-50 минути в загряна на 220 градуса. ЛСед това махнете фолиото и запечете до приятен загар (за около 40 минути)подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар