Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с лапад, сирене и пресен лук

Баница с лапад, сирене и пресен лук

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Баница с лапад, сирене и пресен лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Обявяваме сезонът на вкусните баници със зелении за официално открит - искате ли едно парче от тази баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г дебели или печени на сач
  • пресен лук - 1 връзка
  • лапад - 2 връзки
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • газирана вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук се измива и нарязва на дребно. Лападът се почиства от жилките, измива се, нарязва се и заедно с лула се задушава в малко мазнина.

В купа се разбиват яйцата, прибавя се натрошеното сирене и киселото мляко със содата и всичко се разбърква добре.

В подмазана тавичка се слага кора, отгоре се намазва с малко мазнина, слага се от зелената смес, после от яйчената. Следва пак кора, мазнина, пак плънка и така до изчерпване на продуктите, като се завършва с яйчената смес.

Баницата се слага във фурната и се пече на 200 градуса. След като се извади от фурната, се поръсва с газирана вода и се покрива с памучна кърпа, за да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: