Свински уши на скара

06/02/2013
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Стара селска рецепта за ценители! Върви с кана пивко вино и добра компания"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 646
  • Преглеждания за месеца884
  • Преглеждания за седмицата87
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински уши - 1 кг
  • соев сос - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистените уши сварете в подсолена вода за около 45 минути или до пълна готовност.

След това ги отцедете и ги нарежете на по-малки парчета или ленти.

Разбийте соевия сос с лимоновия сок, пресования чесъни червен пипер. Всяко парченце намазвайте с тази смес с помощта на четка и ги изпечете върху загряна скара, барбекю или плоча, като най-апетитни стават на дървени въглища.

Готовите свински уши слагайте в тенджера с капак и ги поръсвайте по желание с още малко соев сос.
подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Стоян Кръстев
Ушите се почистват добре и се варят в съд под налягане за 15,20 минути.Изваждат се от съда ,изцеждат се и се нарязват на лентички.Намазват се с олио или зехтин и се поръсват с подправка за скара (Пекантина).Оставете ги да престоят няколко минути за да си поемат от подправките и на загрята скара или барбекю се запичат.Сервират се топли,който има желание може да ги поръси и със соев сос стават чудесни.
2
1
рени
рени
13.03.2014 12:49
стават всякак и на фурна и на скара и ако щеш и на обикновен запален оган :)
4
1
beti
beti
14.10.2013 17:08
а стават ли и на фурна?
4
2

Виж всички коментари или напиши такъв