Свински уши на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински уши на скара1 / 10
06/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Стара селска рецепта за ценители! Върви с кана пивко вино и добра компания"

Необходими Продукти

  • свински уши - 1 кг
  • соев сос - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистените уши сварете в подсолена вода за около 45 минути или до пълна готовност.

След това ги отцедете и ги нарежете на по-малки парчета или ленти.

Разбийте соевия сос с лимоновия сок, пресования чесъни червен пипер. Всяко парченце намазвайте с тази смес с помощта на четка и ги изпечете върху загряна скара, барбекю или плоча, като най-апетитни стават на дървени въглища.

Готовите свински уши слагайте в тенджера с капак и ги поръсвайте по желание с още малко соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пенка Дженатова
Пенка Дженатова
Много вкусно
22.01.2019 19:35
1
Стоян Кръстев
Стоян Кръстев
Ушите се почистват добре и се варят в съд под налягане за 15,20 минути.Изваждат се от съда ,изцеждат се и се нарязват на лентички.Намазват се с олио или зехтин и се поръсват с подправка за скара (Пекантина).Оставете ги да престоят няколко минути за да си поемат от подправките и на загрята скара или барбекю се запичат.Сервират се топли,който има желание може да ги поръси и със соев сос стават чудесни.
20.04.2016 08:50
13
2
рени
рени
стават всякак и на фурна и на скара и ако щеш и на обикновен запален оган :)
13.03.2014 12:49
6
1
1
Покажи всички подкоментари
beti
beti
а стават ли и на фурна?
14.10.2013 17:08
9
5