Кастаньоли

06/02/2013
Веси
отВесиНовак
"Знаете ли какво са кастаньоли? Това са едни такива малки, италиански, карнавални бухтички, в които ще се влюбите от първата хапка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо26 768
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото да се разтопи и го охладете, но не бива да се втвърдява.

Смесете брашното, захарта, ванилията и бакпулвера в купа и разбъркайте. В кладенче посредата излейте предварително леко разбитите яйца, охладеното краве масло и прясното мляко.

Настържете лимонова кора и започнете да бъркате, а в последствие замесете гладко и меко тесто.

Загрейте около 300 мл олио или свинска мас в дълбок съд за пържене. От тестото късайте малки топченца и ги пускайте да се изпържат, докато добият приятно кафяв цвят.

Готовите кастаньоли вадете с решетъчна лъжица. Поднесете ги поръсени с ванилена пудра захар.

Кастаньоли (Castagnole) са традиционни италиански карнавални бухтички, които ще ви очароват с вкуса си.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 19
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Цуци
Цуци
21.02.2013 10:35
Това не са момини цици,те се правят от парено тесто което става на котлон с много бъркане няма нищо общо с тази рецепта
2
0
елка минкова
елка минкова
19.02.2013 19:34
момини гърди се правят от парено тесто
2
0
мария богданова
мария богданова
19.02.2013 13:42
Това е българска стара рецепта и се нарича момини гърди !!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Още от категориите