Кастаньоли

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283081k
Кастаньоли1 / 2
06/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25-30 бр.
"Знаете ли какво са кастаньоли? Това са едни такива малки, италиански, карнавални бухтички, в които ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • брашно - 420 г
  • яйца - 3 броя
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г краве
  • прясно мляко - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 прахчета
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото да се разтопи и го охладете, но не бива да се втвърдява.

Смесете брашното, захарта, ванилията и бакпулвера в купа и разбъркайте. В кладенче посредата излейте предварително леко разбитите яйца, охладеното краве масло и прясното мляко.

Настържете лимонова кора и започнете да бъркате, а в последствие замесете гладко и меко тесто.

Загрейте около 300 мл олио или свинска мас в дълбок съд за пържене. От тестото късайте малки топченца и ги пускайте да се изпържат, докато добият приятно кафяв цвят.

Готовите кастаньоли вадете с решетъчна лъжица. Поднесете ги поръсени с ванилена пудра захар.

Кастаньоли (Castagnole) са традиционни италиански карнавални бухтички, които ще ви очароват с вкуса си.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
519
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цуци
Цуци
Това не са момини цици,те се правят от парено тесто което става на котлон с много бъркане няма нищо общо с тази рецепта
21.02.2013 10:35
2
елка минкова
елка минкова
момини гърди се правят от парено тесто
19.02.2013 19:34
2
мария богданова
мария богданова
Това е българска стара рецепта и се нарича момини гърди !!
19.02.2013 13:42
1
1
СТИЛИЯН
СТИЛИЯН
Много добра и ползотворна рецепта!
19.02.2013 00:23
2