Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава

29/06/2018
Ина
отИнаЧирак2514
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл топла вода и се оставя 10 минути да се активира.

Брашното се пресява и се прави кладенче в средата.

Разбъркват се яйцата с киселото мляко и се изсипват в кладенчето. Добавят се солта, захарта и олиото.

Накрая се изсипва разтворената мая и внимателно се замесва гладко тесто, което не залепва по съда.

Завива се с кърпа и се оставя да втаса около 2 часа.

Загрява се фурната на 180 градуса и се пече около 40 минути до получаване на хрупкава кафява коричка.

След изпичане се поръсва с вода и се покрива с кърпа отново за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар