Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми със сирене на тиган

Гюзлеми със сирене на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Гюзлеми със сирене на тиган
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Сутрешна или следобедна закуска от гюзлеми със сирене"

Необходими Продукти

  • брашно - 3, 1/2 ч.ч. пресято
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр + 1 белтък
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото пресято брашно изсипваме в съд и правим кладенче по средата. В кладенчето сипваме всички продукти и замесваме тесто, което разделяме на 16 бр.

В набрашнена тава поставяме оформените топчета и оставяме да престоят за около 30 минути.

Всяко топче разточваме на тънка кора около 3 мм с големина на лист с диаметър около 15 см.

Върху листа поръсваме натрошено сирене.

Навиваме всяка кора на руло, без да се стяга, а след това полученото руло завиваме като охлюв.

Рулцето-охлювче поръсваме отгоре отново с брашно и разточваме на питка с дебелина около 5 мм.

В тиган изпичаме готовите гюзлеми с много малко олио от двете страни за около 3-4 минути на всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: