Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сладкиш с ябълки в хлебопекарна

Сладкиш с ябълки в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Сладкиш с ябълки в хлебопекарна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
29/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр. големи
  • яйца - 3 бр.(размер М)
  • кристална захар - 1 - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - 2 1/2 ч.ч. брашно
  • канела - 1 к.л.
  • шоколад
  • орехи - или други ядки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред обелете ябълките и отстранете семенната им част. Нарежете ги на дребни кубчета.

В купа разбийте яйцата и захарта с телена бъркалка. Прибавете ябълковите кубчета, размекнатото краве масло (парченце по парченце, за да се разбърка добре).

Разбъркайте и изсипете сметта във ваничката на хлебопекарната.

Прибавете ванилията, канелата, брашното и бакпулвера.

Изберете от менюто програма за КЕЙК и настройте машината на тъмна кора.

След старта при звуковия сигнал по желание добавете парченца шоколад, орехи или други ядки по ваш вкус.

Сладкиша нарежете на парчета и сервирайте охладен.

Подходящ за десерт, закуска или добавка към чаша айрян, чай или кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: