понеделник, 20 октомври

Тутманик по овчарски

Публикувана от:
Видяно: 8 211 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Тутманик по овчарски
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • олио - 200 мл
  • сирене - 200 г натрошено
  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • масло - краве, за намазване

Приготвяне на Тутманик по овчарски

Разбийте 3 от яйцата с кисело мляко, в което предварително сте разтворили содата. Добавете олиото, а след това сиренето и брашното.

Полученото средно твърдо тесто разстелете в намаслена тавичка и намажете с разбитото четвърто яйце. Изпечете тутманика по овчарски с умерена фурна до готовност.

4.3 от 8 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и оригинална рецепта за Тутманик по овчарски. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни категории за Тутманик по овчарски. Вкусни рецепти от местната и интернационална кухня. Съвети как да приготвим Тутманик по овчарски в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.