Тутманик по овчарски

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
06/02/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо10 775
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • олио - 200 мл
  • сирене - 200 г натрошено
  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • масло - краве, за намазване

Приготвяне

Разбийте 3 от яйцата с кисело мляко, в което предварително сте разтворили содата. Добавете олиото, а след това сиренето и брашното.

Полученото средно твърдо тесто разстелете в намаслена тавичка и намажете с разбитото четвърто яйце. Изпечете тутманика по овчарски с умерена фурна до готовност.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Още от категориите

Още рецепти с