Тутманик по овчарски

06/02/2013
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Дали тайната на дълголетието не е скрита в простата, но вкусна храна?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 084
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте 3 от яйцата с кисело мляко, в което предварително сте разтворили содата. Добавете олиото, а след това сиренето и брашното.

Полученото средно твърдо тесто разстелете в намаслена тавичка и намажете с разбитото четвърто яйце. Изпечете тутманика по овчарски с умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Боряна Иванова Котенко
Лесен и поти експресен начин за нахранване на домочадието. Аз не оставих яйце за намазване отгоре, а сложих всичките 4 яйца вътре - мързела си каза думата. Както и да решите да забъркате тутманика, няма да сбъркате. Резултатът е отличен. Ако комбинирате хапването и с домашно кисело мляко, количеството ще е достатъчно за да закусят минимум шест човека.
Препоръчвам на начинаещите готвачи да не загряват предварително фурната.
Благодарим за вкусотията!
Фамилия Котенко
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв