Торта Килиманджаро

30/06/2018
Петя
отПетяПомощник Готвач7511124
"Някои хора покоряват планини, ние предпочитаме да похапваме торта Килиманджаро и да се наслаждаваме на живота "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 110
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме в купа яйцата заедно със захарта, ваниловата есенция и есенцията от кафе до побеляване.

В друга купа смесете брашното, какаото и бакпулвера. Пресяваме ги и добавяме към сместа. Разбъркваме добре. Добавяме стопеното и охладено масло и отново разбъркваме добре. Покриваме форма със свалящ се ринг с хартия за печене и изливаме сместа. Печем за около 35 минути или до готовност. Охладете напълно.

Блатовете трябва да са много добре охладени иначе при рязане ще почнат да се ронят. С нож за хляб внимателно разделяме блата хоризонтално на три отделни блата.

Единият блат оставяме цял. Него ще поставим на дъното на формата за торта. Втория го изрязваме с по-малък диаметър с помощта на чиния, а третия го разрязваме на 16 триъгълника.

Крема:
В купа разбиваме течната сметана заедно със захарта, рикотата, ваниловата есенция, амаретото до пухкав крем. Една част от плода на компота нарязваме и добавяме към крема.

Сглобяваме:
По големия блат пристегнете на дъното на формата и сиропираме със сока от компота. Подреждаме по ръба триъгълниците вертикално с острия връх нагоре. Слагаме половината от крема върху блата. След това поставяме по-малкия по диаметър блат и него го сиропираме със сока от прасковите и добавяме другата половина от крема. Прехлупете тригълниците напред, така че да се образува купол. В средата на купола слагаме другата част от плода на компота.

Прибираме тортата в хладилник за една нощ поне.

Нарязваме шоколад на стърготини или го рендосваме и го полепваме по основата на тортата за по-завършен вид. Поръсваме с пудра захар или инстантно кафе.

Бон Апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Потребител#207731
Красота ;)
0
0
Администратор
Много добра рецепта, поздравленията на майсторката!
1
0
Петя
Петя
30.06.2018 15:27
Благодаря
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!