Хлебчета с Масло и Чесън

30/06/2018
Roksi
отRoksiПомощник Готвач985085
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки (брашно, мая, захар, сол). Разбъркайте и оформете кладенче.

Затоплете леко водата и прясното мляко. Прибавете ги към сухите съставки заедно със зехтина.

Замесете меко тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно за доомесване.

Намажете тестото с олио. Поставете го в съд и го покрийте с фолио за свежо съхранение до удвояване на обема си.

Разтопете маслото и го смесете със ситно нарязания чесън.

Втасалото тесто разделете на 8 части. От всяка оформете фитил и го завържете на възел. Може да оформите и топки, които леко притиснете.

Намажете хлебчетата с чесновото масло и ги оставете отново да втасат. Може и във фурната на 30-40 градуса.

Сложете да се пекат в загряна фурна на 200 градуса за около 25 минути.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар