Тази рецепта коментираха

Анонимен
Monika Ivanova
Monika Ivanova
аз нямам такива форми, може ли в тава за мъфини или чашки нещо?
06.05.2016 09:39
85
16
Валка
Валка
Здравйте, фурна без вентилатор ли се пече суфлето?
13.03.2017 21:51
58
6
1
Покажи всички подкоментари
Харабейшо
Харабейшо
След като в рецептата пише, че се ползват 8 формички вероятно излизат към 17 порции...
27.06.2014 20:34
21
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Продават формички за еднократна употреба.Аз ги правя в тях.
06.05.2016 09:53
19
9
Мария
Мария
Здравейте! Искам да благодаря на автора/ката за прекрасната рецепта! И на мен ми е за първи път и стана изключително вкусно! Искам да допълня за улеснение на "публиката", че няма смисъл да бъркат в началото непрестанно маслото и шоколата, оставете ги 10-20 минути на водна баня и когато се разтопят се разбъркват за една минута и се получава прекрасна хомогенна смес.
16.03.2016 22:50
18
4
Ivanova Miglena
Ivanova Miglena
Браво!Много съм доволна,а децата още повече!Станаха чудесни!
10.05.2016 16:45
17
1
Anonimen
Anonimen
Първата рецепта на която се спрях, беше тази. Само, че вместо натурален шоколад аз сложих млечен. Суфлето стана превъзходно. Много ви благодаря за прекрасните рецепти.
11.02.2016 13:49
14
2
Потребител#165767
Потребител#165767
Най-вкусното суфле, което съм правила някога
11.02.2016 11:01
10
Потребител#167180
Потребител#167180
Чудесна рецепта!
04.05.2016 17:49
9
2
Mariela
Mariela
Здравейте!Всичко следвах стриктно -но не ми зе изпекоха достатъчно,за да ги обърна (ползвала съм формички като на снимката).За колко време да ги пусна другия път?
29.12.2017 18:49
9
1
Покажи всички подкоментари
Мария Иванова
Мария Иванова
колко порции излизат?
27.06.2014 16:27
8
3
Cheff Joro
Cheff Joro
Имам едно ново и интересно предложение за суфле с бял шоколад!
Рецептата е за пет-шест суфлета:

Продукти:
3 яйца, 100 гр. бял шоколад/кувертюр(продава се в Кауфланд за около 4,50 лв. за 200 гр.), 60 гр. брашно, 120 гр. пудра захар, 120 гр. масло.

Приготвяне:
На водна баня(без да завира водата) се разтопява шоколада и маслото до получаване на консистенция, хубаво е да се бърка постоянно. След това се оставят леко да се охладят(за да не се пресекат с жълтъците). Разбиват се до пяна жълтъците с половината пудра захар(захарта се добавя в жълтъците постепенно), същото се прави и с белтъците и останалата захар до пяна.
След това маслото и шоколада се разбъркват ръчно с шпатула с жълтъка на пяна заедно с брашното(добавяно постепенно) и се добавят 20 мл.коняк, като получите еднородна смес се добавят разбитите белтъци постепенно, като се бърка със силиконова шпатула, бавно, само в една посока, за да се вкара въздух. Трябва да видите как се образуват мехури от средата на сместа, тогава нещата Ви се получават!!!
Оставяте сместа покрита с найлоново фолио(за да не поема миризми)в съда и поставяте в хладилник поне няколко часа да се охлади(Може да се ползва до около пет-шест дни в хладилник без проблем). След това преди печене, намазвате хубаво формата Ви с масло, след това с лъжица слагате половината смес в намазаната форма и добавяте в средата кубче черен, млечен или бял шоколад по избор, добавяте останалата смес до поне 1 см. преди ръба на формата и печете на 200 градуса около 10 мин. с вентилатор или 220 градуса без вентилатор(всяка печка си е малко самостоятелна затова продължителността я хващате с проби). Идеята е като сместа се изпече в средата да остане течна смес(около една супена лъжица), сервирате обърнато в чиния и леко цепнато на половина да потече шоколада, гарнирате с кокосови стърготини и топка сладолед и обирате овациите на консумиращите го(никога не сервирайте във формата за печене, не е същия ефекта върху консумиращия)! Суфлето е наслада - направете я и Вие такава!!
17.04.2015 16:23
8
2
Sheff Joro
Sheff Joro
Хубаво е да се знае, че жълтък и белтък се разбиват по отделно с по половината захар(по-добре пудра). Разтопения шоколад не трябва да се смесва горещ с жълтъка, за да не се пресече! След разбъркването в една посока на жълтък и шоколад може да добавите 20 мл. хубав коняк и след това разбърквате в една посока с пяната от белтъците. Като го слагате във формите е хубаво да сложите половината количество, след това в средата около кубче шоколад и след това останалото количество до 1,5 см от края на формата! Най-доброто суфле става ако сместа е престояла в хладилник поне 12 ч. и тогава да се пече!
17.03.2015 22:58
7
3
3
Покажи всички подкоментари
Yana Palyusheva
Yana Palyusheva
Рецептата е супер! Станаха страхотни!
02.10.2017 15:42
6
:)
:)
много апетитно
02.11.2014 12:39
4
1