Тази рецепта коментираха

Анонимен
Kostadin Stefanoff
Kostadin Stefanoff
Това не е рецепта а нахвърляни неща без да са пробвани. Не са уточнени съставките, има грешки в количествата. След толкова готвене тея гъби ще са на гьон, и приличащи на ... все тая
07.01.2020 23:27
3
1
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Според моето скромно мнение, самата рецепта е технологично неуточнена. Първо при начукване пържолите не удвояват обема си / не е уточнен видът на месото, защото всяко месо има характеристика/, а се изтъняват. Уточнете видът на подправките, най- вече за солта?! После не се изпържват, а се запечатват, преди просеца на запичане. За три часа , с толкова много течност, се загубва много време . Просто след подправяне ги оваляйте в брашно или галета, изпържете в тиган , пригответе соса с гъбите, виното / не се слага вода, защото гъбите пускат още/,сол и чер пипер и накрая сгъстете с брашно или царевично нишесте. Това трае най-много 30 мин., спестявате време и ток. А що се отнася за запичане, г-жа Николова е права, глиненият гювеч е най- добър за фурната, сосовете, запазват вкусовите си качества и месото се задушава прекрасно, особено, ако преди това е мариновано в прясно мляко. Този трик знам от моят баща,лека му пръст, който беше славен ловджия. Поздрави и успех при следващата рецепта.
27.02.2017 09:30
13
1
Demi Despina Todorov
Demi Despina Todorov
2 ча6и вино с 2 ча6и вода по рецептата... приготвих я с 1 4а6а вино и ча6а вода стана такава 4орба от гъбите... а пържолите леко ала варени.. хем всеки път се зари4ам да не пробвам рецепти от нета и да питам за допълнитените моменти .. не стана зле, но това което е дадено на снимката отгоре бе е това, което се полу4и. Гъби на бавен огън дори и след 1 4ас не изглеждат като тези от горната снимка- те стават 4ерни4ки или тъмно кафеви.. Ако живеех в България и бях прахосала 30лева за пържоли за тази "рецепта" щях да се пукна от яд... добре, 4е кило пържоли при нас е $7, та поне не ме е яд толкова. ВИнаги питайте приятелка за подобни "рецепти"
28.12.2016 18:39
11
4
Пламен
Пламен
Пишете от какво точно са пържолите!
Ако е свинско врат ли е,плешка,бут?
15.01.2016 19:16
6
2
жалка аматьорка
жалка аматьорка
Аз чета рецепти, защото не умея да готвя - нямам идея какво е 'тих огън' - 100 градуса ли е, 200 ли е ?! 2 кг пържоли от какво месо? Телешко/Свинско/Говеждо?
На аматьори като мен обяснявайте дословно, моля.
А, и това с удвоения обем беше забавно ;) ако ставаше така щяхме да удвояваме всякакви ценни метали :D
Вероятно пържолките са много добри, но не смея да експериментирам като дори не мога да си закупя продуктите (примера с типа паржола)
30.12.2014 16:56
14
4
ЖЕНИ
ЖЕНИ
ПЪРЖОЛИТЕ СЕ НАЧУКВАТ ЛЕКО,ОВКУСЯВАТ СЕ СЪС СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,КИМИОН(НА ВКУС)...НО 2 ЧАШИ ВИНО И ЕДНА ЧАША ВОДА Е ПРЕКАЛЕНО МНОГО ТЕЧНОСТ..А И ЗАВИСИ ОТ КОЛИЧЕСТВОТО НА ПЪРЖОЛИТЕ..ЕДНА ЧАША ВИНО И ЕДНА ЧАША ВОДА СА ДОСТАТЪЧНИ..ХУБАВО Е ДА СЕ ПОКРИЯТ С ФОЛИО,ДОКАТО СА ПОЧТИ ГОТОВИ ,А СЛЕД ТОВА ДА СЕ МАХНЕ ФОЛИОТО И ДА СЕ ЗАПЕКАТ ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ..ИДЕЯТА ДА СЕ "ЗАМЪТИ" СОСА С ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА БРАШНО Е ДОБРА..
28.08.2013 19:48
18
9
Николова
Николова
Не е необходимо да се начукват пържолите и най-добре става в глинен гювеч. Виното е много- 2 чаши при положение, че има и вода и е на тих огън около 3 часа.
22.08.2013 16:43
7
3
Дани
Дани
хорица,има ли рецепти в които се слага сол?
07.04.2013 19:21
7
Жана
Жана
Накрая може да се добави и една чаена лъжичка брашно и да се разбърка в сосчето за да се сгъсти.
25.02.2013 15:47
4
1
Камчев
Камчев
Двете чаши вино + чаша вода + сока от гъбите = гарантирам ви, че ще е чорбаляк ;)
09.01.2013 23:52
16
3
Доротея
Доротея
И двамата сте страшни физици...
27.03.2012 16:40
3
1
мм
мм
Получава се много добре,само че:
"Начукването" не води до увеличаване на обема, а на площта на пържолите. /Обемът е свързан с масата им, а тя не се променя при "начукването"/
15.12.2011 16:10
17
2