Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Стана чудесен.
29.10.2023 12:44
1
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Аз слагам в захарта, като я топя за карамела, малко лимонтозу. Малко трябва едно две зрънца. Тогава захарта се топи по-лесно и не загаря. Вода - колкото може по-малко. Даже съм правил карамела без вода и също става.
Изпробвано!
26.03.2020 12:31
16
1
1
Покажи всички подкоментари
Мария
Мария
Прекрасен вкус.
07.10.2019 16:10
8
3
Tanya
Tanya
Превъзходен вкус. Поздравления за рецептата!
15.04.2019 16:12
4
4
Justin Case
Justin Case
Най-добрата пропорция е 1/2 яйце на купичка, т.е. за 6 броя крем карамел - 3 яйца... иначе става много яйчен и не така вкусен както когато не преобладава яйцето!

Под 3 броя яйца имам предвид яйца с височина от см, сигурно се водят като L според новите стандарти по магазините!
Ако са по-дребни, ще ви трябват още, но съотношението е 150 мл. яйца на 750 мл. мляко.

Разбивайте яйцта и млякото на ръка и не много енергично за да не става пяна.

Моята рецепта е следната - за 6 шоли (общо 900 мл. смес.)

5 х 150мл. прясно пляко.
3 бр. яйца.
3 бр. ванилия.
9 ч.л. захар за сместа
х1 ч.л. захар за карамела.
Лимон (сок) за карамела (пожелание - слага се предварително в захарта... и не, няма да пресече млякото, СПОКО! Пробвано е много пъти)

1. Сипвате 5 х 150 мл. мляко защото 3-те яйца общо правят 150 мл. което общо е 900 мл.
Разбърквате добре с телена бъркалка, но внимателно да не запените сместа!
2. Слагате 3 -те яйца
2. Слагате 9 чаени лъжички захар (като сладост се пада х 1 и половина лъжичка захар на шола)
3. Накрая добавяте и 3 пакетчета ванилия.

Карамела го правите на слаб огън за да не ви изгори. Ако го прегорите, ще придава горчив вкус прегоряла захар и ще развали целия кеф при консумацията!

Слагате тава със студена или хладка вода, да покрива половината или 2/3 от шолата и внимавате да не заври водата по време на печенето!

Печете на функция с горно и долно печене около час (50 мин.) на 180C, като към края може да увеличите до 200C, но наблюдавайте да не изгори отгоре.

Когато добие загар без да прегаря го изключвате и оставяте да си почине във фурната, лсед което го слагате да се охлади в хладилника.

... ми т'ва е цялата философИя!

Наздраве!
09.04.2019 14:07
61
17
2
Покажи всички подкоментари
The Fire Lion
The Fire Lion
Харесва ми тази рецепта.
16.03.2019 11:56
6
1
Потребител#222013
Потребител#222013
Хубаво е млякото да е не е студено а да е леко топло. Изчаквам крема за около 20 минути за да изчезне пяната иначе някой от купичките оставят полупразни.
27.11.2018 15:00
15
3
1
Покажи всички подкоментари
Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Любим на цялото семейство!
06.03.2018 19:42
9
4
Evelina Kuzmanova
Evelina Kuzmanova
Стана страхотен...Благодаря!
20.02.2017 19:13
16
9
Албена Асенова
Албена Асенова
Класическа,изпитана рецепта,любима на всички.
08.05.2016 11:01
22
5
deninceto
deninceto
класическо и вкусно.един от любимите десерт вкъщи :)
09.03.2016 00:31
9
2
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Рецептата е сполучлива, точно и ясно описана. Кремът се получи страхотен, нямам никакви забележки!
05.03.2016 10:59
8
3
mimss
mimss
Mnogoo vkusnooo :P
06.10.2015 16:05
11
2
Светлин
Светлин
Прекрасно, изненадващо добър резултат за "баш" майстор като мен,който веднъж на 3 месеца поглежда в интернет с мисълта за нещо сладко...
28.11.2014 20:10
14
5
Искрен
Искрен
Мерси за рецептата страхотен стана крем карамела
16.12.2013 12:31
9
4