Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Маринован заек с вино по кубински

Маринован заек с вино по кубински

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Маринован заек с вино по кубински2 / 2
22/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4-5
"Опитвали ли сте друг път толкова вкусен и крехък заек?"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг.
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 55 мл.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевият сос, олиото, пресованият чесън, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста).

В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист.

Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа.

Месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

галя
галя
излъгания трябвало да поглежда във фурната, все пак готви, времето за приготвяне е приблизително, но наистина това е много като продължителност и като градуси.Най-много 1-1,5 часа при 200 градуса
27.02.2014 12:51
Диди
Диди
Току-що пробвах рецептата, при мен стана точно за 4 часа в големия тостер. Най-важното е не колко се пече, а да се сложи едно глиганско ухо за аромат, преди супата да заври.
25.02.2012 01:15
08.05.2011
08.05.2011
Точно за 1 час се приготвя заека. Но домашния обаче.
08.05.2011 15:12
Излъган
Излъган
При 250 градуса за 1 час всичко изгаря, да не говорим за 2 - 2,5 часа. Не лъжете хората.
11.04.2011 19:38