Сладкиш Рондине

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Сладкиш Рондине
Снимка: Анонимен
2 / 4
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Минутки за италианска класика - сладкиш Рондине"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • сок от портокал - 3 с.л.
  • ликьор - 1 ч.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 300 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл за разбиване
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • За поръсване
  • шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг.

Жълтъците смесваме със захарта, маслото, какаото, брашното и бакплувера и разбиваме до гладка пухкава смес.

Постепенно сипваме на малки порции разбитите белтъци в сместа, като разбъркваме внимателно с дървена шпатула.

Изсипваме в правоъгълна тава, покрита с намаслена хартия за печене, и заравняваме. Печем на 200 градуса и вентилатор 20-25 минути. Оставяме блата да се охлади и го отделяме от хартията.

Поставяме го на подложка. Смесваме портокаловия сок и ликьора и сиропираме равномерно блата.

В купа смесваме всички съставки за крема и разбиваме с миксер 7-8 минути. Разпределяме този крем върху блата и заглаждаме. Най-отгоре равномерно настъргваме шоколада.

Прибираме в хладилника за 4-5 часа и след това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусно!
01.07.2018 23:47