Класическо мексиканско бурито

30/06/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4868912825
"Билетите до Мексико са скъпи, затова пренесете вкуса на Мексико у дома с тази рецепта за мексиканско бурито "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 594
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 250 телешка
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • домати - 1 бр. голям, обелен и нарязан на кубчета
  • тортили - 3 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч. предварително сварен
  • царевица - 4 с.л. сладка от консерва
  • боб - 4 с.л. червен от консерва
  • кашкавал - 4 - 5 с.л. настърган
  • риган - 1 ч.л. сух
  • кимион - 1 ч.л.
  • пипер - 1 ч.л. червен
  • пипер - 1/4 ч.л. черен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • кориандър - или магданоз (който не обича кориандър) за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Нарежете лука и чесъна на дребно. Запържете ги в загрятото олио до омекване за около 5 мин.

Добавете каймата и пържете и бъркайте, като натискате, за да направите каймата на малки трохи. Добавете ригана, кимиона, черния, червения пипер и солта. Хубаво разбъркайте.

Добавете домата, нарязан на кубчета, царевицата и боба. Гответе около 15-20 мин, докато каймата се сготви и сместа остане почти само на мазнина.

Настържете кашкавала.

Загрейте тортилите една по една в тиган на котлона. Върху всяка гореща тортила по дължина от към едната страна разпределете по една лъжица кашкавал, отгоре от плънката с кайма и от сварения ориз.

Завийте тортилите, като единия край (или дъното) свиете навътре, за да задържите от едната страна плънката. След това навийте по дължина като рулце. По желание намажете отгоре с малко заквасена сметана и поръсете с кориандър (ако не ви е по вкуса, заменете с магданоз).подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар