Сарми със сланина и сирене
Stuffed Cabbage with Bacon and Cheese
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми със сланина и сирене

Сарми със сланина и сирене

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3282312k
Сарми със сланина и сирене1 / 2
07/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
145 мин.
Порции
25 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцания лук задушете в мазнината и малко вода. Добавете ориза, поръсете с червен и черен пипер и долейте 1/2 ч.ч. топла вода. Посолете и варете до абсорбиране на течността.

Изрежете грубите части от зелевите листа и нарежете сланината на дребни парченца. Натрошете сиренето.

Завийте във всяко листо 1-2 парченца сланина, 1 с.л. от оризовата плънка и добавете малко натрошено сирене.

Подреждайте завитите сарми в тенджера със зелеви листа на дъното. Отгоре покрийте с още 1 зелев лист , залейте с топла вода и сварете сармите на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: