gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско, гъби, лук и чушки

Кавърма със свинско, гъби, лук и чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7807k2k5k8
Кавърма със свинско, гъби, лук и чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 6
02/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"И като каже някой кавърма, ни става едно такова хубаво на душата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • зелени чушки - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • домати - 1 и 1/2 ч.ч. консервирани
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета, чесънът и лукът - на тънки филийки, а чушките и гъбите – на лентички.

В дълбок тиган се налива олио и се сгорещява, слагат се нарязаното на парчета месо, поръсва се малко сол и черен пипер. Всичко се разбърква и се слага капак върху тигана.

Когато месото се запържи, се прибавят чесънът и лукът, а малко по-късно - чушките и гъбите. Ястието се оставя да се готви под капак, като се разбърква периодично.

Щом зеленчуците омекнат, се овкусява с червен и черен пипер, чубрица.

Прибавят се доматите и всичко се разбърква отново.

Температурата на котлона се намалява и кавърмата се готви, докато се изпари водата и остане само на мазнина.

Сервира се нарязан на дребно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: