Пилешка Шкембе Чорба

Пилешка Шкембе Чорба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Разчупете малко кулинарната традиция и изненадайте всички с тази пилешка шкембе чорба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязваме на малки късчета и задушаваме в олиото.

Слагаме и червения пипер, разбъркваме и оттегляме от котлона, за да не прегори.

Към сместа прибавяме моркова, брашното и наливаме вряла вода, като бъркаме непрекъснато, за да не стане брашното на бучки.

Наливаме прясното мляко и тенджерата връщаме на котлона.

След като заври, овкусяваме със солта и счуканите скилидки чесън.

Оставя се да покъкри около 15 минути.

При поднасяне по желание пилешката супа се поръсва с черния пипер.

Пилешката Шкембе Чорба е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: