Свински котлети с гъбен сос

09/02/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Класическа рецепта, който може да поднесете по официални поводи или просто така - за да нагостите вкусно близките си!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 679
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте добре свинските котлети, като ги посолите и поръсите с прясно смлян черен пипер. Изпържете ги за по 4 минути от всяка страна в сгорещеното олио.

За соса запържете скълцания лук в разтопеното масло. След малко добавете предварително почистените и нарязани гъби. Оставете зеленчуците да се задушават до пълно омекване.

Добавете и разбъркайте с брашното и долейте постепенно бялото вино. След като алкохолът се поизпари и сосът се сгъсти, долейте горещия гъбен бульон. Сварете соса до желаната гъстота и го овкусете със сол и черен пипер.

Поднесете в чиния по един свински котлет, полят със соса.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петя
Петя
19.10.2013 12:31
Месото успява ли да се сготви за 4 мин. ????
1
0
румяна
румяна
15.11.2014 21:49
не!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв