Замразен спанак с ориз на фурна

10/02/2013
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак442125
"Знаете, че може да хапвате вкусни ястия със спанак дори и през зимата, стига да имате замразен спанак във фризера!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 334
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата57
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • спанак - 0.5 кг замразен на кубчета пасиран (за 3 порции)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 и 1/2 глава жълт кромид
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус смлян
  • босилек - 1/2 ч.л. сух
  • розмарин - 1/2 ч.л. на връхчета
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с незалепващо покритие слагаме нарязания на порции жълт кромид лук. Капваме малко олио и неколкократно го обръщаме в мазнината, докато стане като стъклен. Добавяме замразения на кубчета спанак и продължаваме с бъркането, докато спанакът се отпусне напълно от топлината на съда.

Сипвме и ориза и отново разбъркваме добре. Прибавяме 1 чаена чаша вода и похлупваме тигана с капак, за да се задуши спанакът. Готовата смес сипваме в тавичка за печене чието дъно сме намазали с олио.

Добавяме и останалите две чаени чаши вода. Печем на температура 200-250 градуса за 20 минути. Когато течноста в тавичката не се вижда, тогава покриваме тавата с фолио и оставяме така за 10 мин. Изключваме фурната и оставяме ястието на остатъчната температураподобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ани
Ани
26.01.2014 14:22
Наистина вкусно. Препоръчвам го.
1
0
Райкова
Райкова
22.06.2013 23:41
Бързо,лесно,вкусно.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв