gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Къпани Бухти с кисело мляко

Къпани Бухти с кисело мляко

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6832k3
Къпани Бухти с кисело мляко
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
18/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Бухти, ама не какви да е, а къпани - в сироп"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипвате млякото, добавяте содите и чакате 1-2 минути млякото да шупне. След това добавяте яйцето и на части от брашното. Трябва да се получи гъста каша.

Оставете тестото да почива 10-15 минути.

В малка касерола с поне два пръста загрято олио започвайте да пържите бухтите.

Помагайте си с две чаени лъжички, потапяни в чаша с вода, за да се отделя по-лесно тестото от лъжичката.

Не пържете на силен огън, а на среден, защото отвътре бухтите могат да бъдат сурови.

Сиропа направете от по-рано, за да може той почти да изстине. Вече поизстиналите бухти залейте със сиропа и ги поръсете с кокос.

Къпаните Бухти с кисело мляко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: