Кантучини с ликьор
Kantučini sa likerom

Кантучини с ликьор

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2432k6301k3
Кантучини с ликьор
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 8
18/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Любимите ни кантучини с ликьор, от които колкото и да направим, все не стигат"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 400 г
  • бадеми - 200 г цели необелени
  • бакпулвер - 2 равни ч.л.
  • захар - 150 г бяла кристална
  • сол - щипка
  • ванилия
  • амарето - 2 чаени лъжички или друг подобен ликьор (тъй като аз нямах амарето, добавих сицилиански ликьор пистачио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта докато побелеят. Добавяме към тази смес ликьора. Пресяваме брашното с бакпулвера и една щипка сол.

Прибавяме го към яйчената смес и разбъркваме добре. Накрая добавяме бадемите и разбъркваме докато се смесят с тестото.

Застиламе правоъгълна тава с кухненска хартия и разделяме сместа на две. Оформяме с ръце от полученото лепкаво тесто два фитила.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем за около 30 минути. След като малко поизстинат, но не напълно, нарязваме фитилите на еднакви филийки.

За целта ни трябва наистина остър нож. Връщаме кантучините във фурната за около 10 минути или докато леко покафенеят. Консумираме след като изстинат напълно.

Кантучините са двойно печени твърди, но много вкусни италиански бисквити. Според италианците тези сухарчета се консумират с десертно вино.

Традиционно се приготвят за Коледа, но проверено - може да се хапват по всяко време.

Тези бисквитки освен че са много вкусни, са също така и доста трайни, което ги прави много подходящи за дълъг път или пикник.

Кантучините с ликьор са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: