gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тортия»Тортия от картофи и лук

Тортия от картофи и лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Тортия от картофи и лук1 / 2
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Няма страшно, гладници, обядът ще бъде готов за не повече от половин час"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 6 бр.
  • олио - 300 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тиган с незалепващо покритие. Слагат се лукът и картофите, обелени и нарязани на тънки кръгчета, разбъркват се, посоляват се леко, покриват се с капак и се оставят на тих огън за 20 мин.

Отцеждат се добре от мазнината. В тигана се оставя 1 с. л. мазнина. Останалото олио може да се използва за готвене.

Яйцата се разбиват и се смесват с картофите и лука. Подправят се със сол и пипер.

В добре загретия тиган се изсипва сместа с яйцата и картофите и се пържи 5 мин. на средно силен огън. Обръща се картофеният омлет в голяма чиния и се връща отново в тигана да се запържи и от другата страна за 5 мин.

Тортията се сервира нарязана на парчета с пресни домати.

Тортия от картофи и лук - класика от Испанската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
515
43
33
20
10
Дай твоята оценка: