Гъбена Супа Топче
Čorba od pečuraka sa lopticama

Гъбена Супа Топче

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k4k6
Гъбена Супа Топче
Снимка: Зорица
1 / 5
05/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Добавете към любимата супа топчета и малко гъбки за аромат и хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За топчетата настържете на най-ситното ренде 1/4 от моркова и половината глава кромид лук. Смесете с каймата, добавете измития ориз, белтъка, подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица.

Размесете каймата и оформете с влажни ръце на топчета. Оваляйте всяко топче в брашно.

Сложете в тенджера 2 литра вода да заври. След като заври, сложете 1 чаена лъжица сол и 2-3 супени лъжици олио.

След като водата заври под ключ, добавете в нея нарязания на дребно останала половинка кромид лук, нарязаните на кубчета чушка и морков. Когато зеленчуците започнат да врят, пуснете в супата топчетата от кайма едно по едно.

След като супата заври и топчета започнат да плуват на повърхността, добавете и нарязаните на четвъртинки или филийки гъби печурки. Оставете да покъкри около 25-30 минути на слаб котлон.

В купа отсипете 1-2 черпака от бульона на супата, изчакайте да поизстине и в нея разбийте киселото мляко, брашното, жълтъка и наситнения чесън.

Добавете към къкрещата супа при непрекъснато разбъркване. Оставете още няколко минути на котлона и след това поръсете обилно с нарязан на ситно магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: