Заек със зеленчуци по рецепта на баба
Zec sa povrćem po bakinom receptuКролик с овощами по рецепту бабушки
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Гювеч»Заек със зеленчуци по рецепта на баба

Заек със зеленчуци по рецепта на баба

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
4752k8402k5
Заек със зеленчуци по рецепта на баба
Снимка: Яница Николова
1 / 2
04/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции4-5
"Кулинарно предложение от кухнята на баба - Сочен заек със зеленчуци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и нарязва на парчета. Запържва се до зачервяване. После се прибавя лукът и се пържи 5 минути.

Прибавят се и другите почистени, измити и нарязани на средни по големина парчета зеленчуци. Добавя се червеният пипер и подправките, разбърква се добре.

Всичко се слага в гювеч или тава с алуминиево фолио, налива се виното и се пече на 180 градуса за около 2 часа.

* Ако ще се пече в гювеч се слага в студена фурна и тогава се включва, за да не се спука съдът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: